Josilac classic
Biologické silážne aditívum pre získavanie krmiva vysokej kvality
Výberový produkt pre najlepšiu siláž
Rozsah použiteľnosti:
Lucerkové a ďatelinové trávy.
Zloženie:
Obsahuje baktérie produkujúce kyselinu mliečnu, enzýmy a xylanázu.
Popis:
Homofermentatívne baktérie podukujúce kyselinu mliečnu (Enterococcus faecium, Lactobacillus plantarum, Pediococcus acidilactici) najprv stimulujú rýchlu a intenzívnu fermentáciu, čo rapídne znižuje pH. Kombinácia niekoľkých kmeňov baktérií produkujúcich kyselinu mliečnu, ktoré vykazujú aktivitu pri rôznych podmienkach, zabezpečujú účinný a široký rozsah optimálnej aktivity. Toto spoľahlivo zabezpečuje omnoho lepšiu fermentáciu. Pediococcus acidilactici začína veľmi rýchlo produkovať kyselinu mliečnu a navyše Lactobacillus plantarum preukazuje svoju schopnosť ďalej znižovať pH pre optimalizovaný výsledok fermentácie. Enzýmy - pridané na podporu fermentácie - rozpúšťajú ďalšie rastlinné cukry a zásabujú baktérie produkujúce laktát cenným substrátom pre fermentáciu a natrávujú krmivo. Bezpečný fermentačný proces je tým pádom zabezpečený aj za ťažkých podmienok (vlhké počasie, nízka koncentrácia cukru, vysoká kapacita pufrov).
Štandardná aplikácia:
- rozpustiť obsah jedného balenia (150 g) v 0,5 litroch nechlórovanej vody pri súčastnom trepaní alebo razantnom miešaní
- následne zmiešať s minimálne 10 l vody (0,4 l výslednej zmesi/t siláže) alebo maximálne s 50 l vody (2 l výslednej zmesi/t siláže)
- roztok je určený k okamžitému použitiu a mal by byť spotrebovaný do 48 hodín od prípravy
- odporučený rozsah sušiny je 20 až 40 % DM
Dávkovanie:
6 g Josilac classic na tonu čerstvého objemového krmiva. Jedno balenie (150 g) postačuje na ošetrenie 25 ton čerstvého objemového krmiva.
Výhody Josilac classic:
- nízke straty pri fermentácii kvôli kontrolovanému a rýchlemu fermentačnému procesu
- vysoká nutirčná hodnota kvôli optimálnej a rýchlej transformácii cukrov na fermentované kyseliny (množstvo kyseliny mliečnej, málo octovej, žiadna kyselina maslová)
- vyšší príjem kmiva kvôli lepšej chuti siláže
- vyšší skutočný obsah proteínu kvôli zredukovanej degradácii proteínu
- väčší potenciál k väčšiemu nádoju z vlastného objemového krmiva
- je potrebných menej koncetrátov a bielkovinových krmív, čo umožňuje znižovať náklady na kŕmenie